Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani Kaymakamı Yüksel’in “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa

Hani İlçe Kaymakamı Abdullah Yüksel, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yüksel mesajında; “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen; sevgi, şefkat ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir. Bu anlamda öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, yüce ve onurlu bir meslektir.
Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir. Toplumda saygın meslekler edinmiş kişiler, esnaflar, sanatkârlar, doktorlar, hukukçular, yöneticiler hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.
Sınırsız bir fedakârlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerimizin hakkını ödemek mümkün değildir. Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmak gibi bir inanca ve kültüre sahip bir millet olarak bizler, öğretmenlerimize olan borcumuzu ancak çok çalışarak ve ülkemize faydalı olarak ödeyebiliriz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bu kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimizin sağlıklı, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı geçirmelerini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.