Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da DEM’e rekor başvuru

DEM Parti’den Diyarbakır ve merkez İlçelere 250 kişinin başvurduğu öğrenildi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için bir avukat daha başvuru yaptı.

DEM Parti’den Diyarbakır ve

DEM Parti, 20 Aralık’ta bitmesi gereken aday adaylığı başvuru süresini 25 Aralık’a kadar uzattı. Başvuru sayısı ve liste ile ilgili partiden henüz bir açıklama gelmedi. Şimdiye kadar DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için, tanınan 3 isim başvuru yaptı.

EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK

Başvuru yapanlardan biri Maden Mühendisi Doğan Hatun, diğer ikisi de HDP eski Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Bağlar eski Belediye Başkanı Cabbar Leygara. Partinin başvurular bittikten sonra, delegelerin katıldığı seçimle eğilim yoklaması yapması ve adayları buna göre şekillendirmesi bekleniyor.

BİR AVUKAT DAHA BAŞVURDU

DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman başvurdu. Karaman’ın ardından bir avukat daha aynı göreve talip olmak için DEM Parti’ye başvurusunu yaptı. Avukat Berdan Acun da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için DEM Parti’ye başvurusunu yaptı.

250 ADAY ADAYLIĞI

DEM Parti başvuruları sır gibi saklasa da şimdiye kadar partiye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dahil 18 belediye için 250 kişi başvurdu. Belediye meclis üyeliği için başvuranların sayısı ile 500’ü aştı. (HABER MERKEZİ)