Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Hekimleri’nden Hükümete çağrı: “Şartlarımız düzeltilsin”

AHEF Başkanı Kemal Noyan,

AHEF Başkanı Kemal Noyan, resmi TÜFE artışının yüzde 331, kira artışının yüzde 400 olduğuna dikkat çekerek, ASM giderleri için yapılan artışın sadece yüzde 330 olduğu belirtti.

Aile Hekimleri Federasyon (AHEF) Başkanı Kemal Noyan, aile hekimlerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Noyan, canlı doğum, çocukların sağlıklı büyümesi ve gebelerin ölmemesi için aile hekimlerine ve aile sağlığı merkezlerine ihtiyaç olduğunu ifade etti. OECD verilerine göre, aile hekimliği uygulaması ile Türkiye’de bebek ölüm oranında, anne ölümü ve doğumda beklenen yaşam süresi bakımından uluslararası standartların yakalandığını hatırlatarak, “Ancak, gün geçtikçe daha fazla şiddete maruz kalıyoruz, mali açıdan daha fazla eriyoruz” dedi.

TALEPLER

Noyan, 8 bin 77 TL ek ödemenin tavan ücrete yansıtılmasını ve emekliliğe etkisi olacak şekilde düzenlenmesini isteyerek, taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Aile Hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliğinde yer alan hem aile hekimleri hem de ASÇ’lerin ilk 1000 puana kadar olan temel hak ediş katsayısı acil olarak yüzde 100 arttırılmalı. ASM ödeneği oranları tüm ASM sınıflarında yapılacak değişiklikle en az yüzde 50 acil olarak artırılmalı. Devlet teşvik ödemesi ulaşılabilir, bilimsel ve gerçekçi oran ve kriterler yeniden düzenlenmeli.”