Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
MUHARREM KONTAZ

Okullarda yarıyıl tatili (sömestr tatili) yaklaşıyor

Dönem boyunca yoğun tempoyla çalışan ve sınavlara giren öğrenciler 15 tatil ile zihinlerini ve bedenlerini dinlendirecekler.

Okullar da 22 Ocak Pazartesi günü itibarıyla yarıyıl tatili başlayacak. Son haftayı Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile okullarda eğitim gören öğrenciler, karne gününe kadar dersler olmadan sosyal faaliyetler ile geçirecek öğrenciler tatile girmenin ve karnelerini almamnında heyecanını yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca
bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik
edilmesi için ’dönem sonu faaliyet haftası’ düzenliyor.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak’ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri
yaptıkları açıklamalarda ise, karne öncesi 15-18 Ocak günlerinde öğrenciler, 4 günlük dönem sonu faaliyet haftası’nda, okullarda öğretmenlerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler olacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için ’dönem sonu faaliyet haftası’ düzenliyor.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak’ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, karne öncesi 15-18 Ocak’ta 4 gün sürecek ’dönem sonu faaliyet haftası’nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlanacak.

Buna göre, dönem sonu faaliyet haftasında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken, öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri amaçlandı. Okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak hafta boyunca yapılacak etkinlikler, okul içinde hem öğretmenler hem de öğrencilerden oluşan heyet tarafından organize edilecek.

Yapılacak etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedefleniyor
Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER