Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
MUHARREM KONTAZ

Geçmişle gelecek arasındaki köprüyü zaman ve tarih kurar

Mezopotamyanın 4 000 yıllık uygarlık tarihinin önemli izlerini Hani ve
çevresinde görebilmek tarihe ilgi duyanları heyecanlandırmaktadır.
Anadolu Selçuklu uygarlığının önemli bir eseri olan ve tüm anadoluya ışık tutan HatuniyeMedresesi ilçemiz merkezinde yüzyıllara meydan okumaktadır. Ulu Cami, Ayın Kebir havuzu, Ayın Karis suyu, Ceferi Tayyar Türbesi, Seyyit Bedrettin Türbesi Çardaklı mahallesinde bulunan Hatun köşkü, kuyular mahallesi mevkiinde bulunan Pir Aziz Türbesi ve daha bir bir cok tarhi yapılar bu günün insanlarının da dikkatini çekmeye devam etmektedir. Hani ilçesinin anadolu tarihi içindeki önemini gün ışığına çıkarabilmek için, özelllikle tarihi bölümü dikatli ve titiz bir şekilde araştırılıp bir araya getirildiğinde Toplumsal ve kültürel tarihin coğrafya ile olan yakın ilişkisi, gelenek ve göreneklerinide beraberinde getirdiğine tanık oluyoruz.
Hani ilçesi, Tarihi boyunca bir çok medeniyetleri bünyesinde barındıran tarih kokan ilçe Hani ilçesinin geçmişte olduğu gibi günümüzdede örf adet ve geleneği ile toplumun kimliğini ve aidiyet duygusunu da şekillendirmektedir.
Hani ilçesi ve köylerinin, sosyo-kültürel yaşayış biçimleri ve an’anelerinin incelendiğinde, Anadolu uygarlığının herhangi bir yerinde rastlayabileceğimiz pek çok adetin,toplum ve tarih bütünlüğü anlamında olmaya ve günümüzde yaşanmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER