Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Kontaz

100. Yıl Yolunda Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Millet olarak tarih yolculuğumuzun varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelesiyle zafere ulaşarak ülkemizin birlik ve beraberlik ruhunun inşasının büyük eseridir, Cumhuriyet
29 Ekim 1923 ‘te Cumhuriyetin ilânıyla ülkemizde yeni bir yüzyılın da başlangıcı oldu. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte parlamenter sisteme geçildi ve halkın iradesiyle seçme ve seçilme hakkı tanındı. Halkın iradesiyle seçilenler ise yönetimde söz sahibi oldu. Bugün Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlarken o zor şartlarda bize armağan edilen Cumhuriyetin bizden temennileri vardı.
Daha güçlü, daha azimli, dış güçlerden bağımsız, kendi kendimize yetebilen, ekonomisi çok güçlü bir ülke konumunda olmalıyız.
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlarken Atatürk’ün o tarihlerde söylediği sözler hatırlanmalı ve başarılı olmak, ülkemizin ilim, bilim, teknoloji ve sanat dâhil her alanda en üst seviyeye gelinmesi için çok çalışmak gerektiğini hatırlamalıyız. Üretici olmayı, barış içinde yaşamayı, ekonomik bağımsızlık için çabalamayı, millet olarak elbirliği içinde hareket etmeyi, medeniyet yolunda ilerlemeyi benimsemek asli görevimizdir.
Cumhuriyetin 100. yılı hepimize kutlu olsun,

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER