Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MTB Başkanı Özcan, Malatya tarım ve hayvancılık sektörünün talep ve önerilerini dile getirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Şehir Buluşmaları Programı kapsamında bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirmek üzere dün Malatya’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen ‘Malatya İş Dünyası Buluşması’ toplantısında söz alan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya tarım ve hayvancılık sektörünün talep ve önerilerini dile getirdi.

Kentte çeşitli programlara katılan Yılmaz, daha sonra “Malatya İş Dünyası” temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda söz alan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya tarım ve hayvancılık sektörünün talep ve önerilerini dile getirerek, “Türkiye’nin kuru meyve grubunda son yıllarda dikkat çeken kuru kayısı ihracatı 6 Şubat depreminde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen devam ediyor. İlimiz ve ülke ekonomisine yıllık 500 milyon dolar gelir getiren kuru kayısı da son dönemlerde iklim değişikliği ve ilkbahar erken yağmurları nedeniyle ortaya çıkan monilya hastalığı kayısıda rekolte ve kalite kaybına yol açmaktadır. Monilya hastalığından dolayı kayısı da yaşanan rekolte ve kalite kaybının ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için TARSİM Sigorta kapsamına alınmalıdır. Yine Malatya da artık etlik hayvan yetiştiriciliğinde 600 bin baş hayvan yetiştiriyor. Bununla beraber Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları tamamlamış olup arsa dağıtımı başlamıştır. 98 işletmede 16 bin 750 baş hayvan yetiştirilecek. Malatya’da yüksek miktarda buğday ve arpa hasat edilmektedir. Devletimizin yetiştiricilerimize destek amacı ile vermiş olduğu arpa, buğday ve mısırın muhafaza edilip ve yetiştiricilerimize dağıtımı için Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde 40 bin ton kapasiteli lisanslı siloya ihtiyacımız var” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise, her iki konu ile ilgili çalışmaların başlatılacağını ifade etti. (İLKHA)