Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşgal, 7 Ekim’den bu yana 4 bin 540 Filistinliyi esir aldı

Filistin’deki Esirler ve Eski Esirlerle İlişkiler Komisyonu, son 2 günde işgalcilerin 20 Filistinliyi daha esir alarak işgal zindanlarında tuttuğunu bildirdi.

Filistin'deki Esirler ve Eski

Komisyondan yapılan açıklamada, 7 Ekim’den sonra toplam esir alınan Filistinlilerin sayısının en az 4 bin 540 olduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu esirler arasında siyonist askeri kontrol noktalarında alıkonulanlar, baskı altında teslim olmaya zorlananlar, rehin tutulanlar, işgal baskınlarında alıkonulanlar ve daha sonra serbest bırakılanların olduğu ifade edildi.

Son 2 günde El Halil ve Beytüllahim,  Ramallah, Nablus ve Tulkerim şehirlerinde en az 20 Filistinlinin esir alındığı belirtilen açıklamada, işgalcilerin Filistinlerin evlerine düzenledikleri baskında, yıkım, hakaret, işkence darp ve esirler ile ailelerine yönelik psikolojik baskı gibi yollara başvurduğu kaydedildi.

Komisyona göre şu anda işgal zindanlarında toplam esir Filistinli sayısı 7 bin 800’den fazla ve bunlara “idari tutuklu” safsatasıyla alıkonulan 2 bin 870 kişi de dahil.

İşgalin, keyfi “idari tutuklu” safsatası ise “güvenlik tehdidi bahanesiyle, herhangi bir iddianame olmaksızın verilen, 6 aya kadar uzatılabilen” bir karardır.

Öte yandan işgalcilerin 7 Ekim’den bu yana sadece Batı Şeria’da şehit ettiği Filistinlerin sayısı ise 303’e yükselirken en az 3 bin 340 kişi de yaralandı. (İLKHA)