Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UYMAYANLAR YANDI!!!

Araçlarda devreye sokulan plaka karekodu uygulaması 1 Ocak’la birlikte devreye girdi.

Araçlarda devreye sokulan plaka

Türkiye’de trafik güvenliği alanında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Karayolları Trafik Yönetmeliği, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi ve araç plakalarına ek güvenlik önlemleri getirildi. Bu kapsamda yönetmeliğin 35’inci maddesinin üçüncü fıkrası tamamen değiştirildi.

Yapılan değişiklikle araç sahipleri, plakalarda bulunan il kodu ile harf grubu arasındaki alana 15×15 mm boyutunda kare kod yaptırmak zorunda kalacak. Ayrıca plakanın basıldığı yıl ile başlayan ve 12 punto büyüklüğünde 12 haneli seri numarası olması zorunludur.

Plakalarının karekodlarını yaptırmayan araç sahipleri artık hiçbir resmi işlemini yaptıramayacak. İşlem yaptıramadıkları gibi bir de üzerine ceza ödeyecek. Karekodlu plaka kullanmayanlara para cezasının yanında hapis cezasına kadar giden müeyideler uygulanacak.

Araç plakalarındaki karekod uygulaması 1 Ocak ile birlikte alış satış ve devir işlemlerinde devreye alındı. Henüz yaptırmadıysanız geç olmadan yaptırmanızda fayda var.

Araç sahiplerinin eski plakalarını değiştirme zorunluluğu bulunmasa da karekod uygulaması tüm alış satış ve devir işlemlerinde aranıyor. Bir araç plakasında karekod üzerinde 12 haneden oluşan bir seri numarası yoksa hiçbir işlem yapılamıyor.

KAYNAK : HABER MERKEZİ