Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Torba yasadan ev kadınlarına müjdeli haber çıktı..!

ÖZEL HABER ÜNAL AKIN – Ev kadınları sosyal güvenceye kavuşacak.

ÖZEL HABER ÜNAL AKIN

Diyarbakır dahil 81 ildeki ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşacak

Ev kadınlarını ilgilendiren yeni torba yasa düzenlemesi Meclis gündemine geliyor. Torba yasa teklifinde en dikkat çeken başlık ev hanımlarına emeklilik imkanı sunulacak

Aile ekonomisine katkı sağlamak ve iş imkanı ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına torba yasadan sevindirici haber geldi.Onaylanıp meclisten geçerse eğer, ev hanımları sigorta sistemi kapsamına alınacak. Yeni çıkacak yasayla Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşacaklar.

AYLIK SGK DESTEK PRİMLERİ 1.430 LİRA

Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye alınacak destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Mevcut asgari ücrete göre, bu tutar aylık 1.430 lirayı buluyor.

EV KADINLARI ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK

Yasanın gerçekleşmesi halinde Ev Hanımlarının primlerinin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Böyle olunca da, ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilme imkanına sahip olacak.Buda ev hanımlarını oldukça sevindirecek

 

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde de 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ERKEN EMEKLİLİK

İkinci adımda, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi gelecek. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Torba yasanın kısa süre içinde Meclis’e sunulması bekleniyor.