Açıklamasında radyoların önemli bir kitle iletişim aracı olduğunu belirten Çiftçi, “Sosyal medya ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın, teknoloji ne kadar hızlı bir şekilde ilerlese ilerlesin, ister insan kaynaklı afetler, ister doğal afetlerin meydana geldiği durum ve zamanlarda, daima radyolar ön plana çıkmış, vatandaşların bilgi ve haber almanın yegane kaynağı olmuştur radyolar. Doğal afetlerin yaşandığı süreçte, evlerine giremeyen, dışarda veya araçlarında kalmak zorunda kalan vatandaşlar ancak radyo yayınlarıyla yaşanan felaketin ayrıntılarını öğrenebiliyor, uyarı ve duyurulardan radyolarda yapılan yayınlar sayesinde haberdar olabiliyorlar.” diye konuştu.
Radyoların en yaygın kitle araçlarının olduğunu ifade eden Çiftçi, “BM’ye bağlı ITU-Uluslararası Telekomikasyon Birliği verilerine göre dünyada konutların yüzde 80’inden fazlasında radyo alıcısı bulunmaktadır. En yaygın ve en rahat ulaşılabilen kitle aracı radyolardır. İnsanlar dinlenirken, araç kullanırken, seyahat ederken, bir şeyler yiyip içerken hatta işlerini yaparken rahat bir şekilde radyo dinleyebiliyorlar.” dedi.
Yerel yönetim, idareci ve esnafın radyoları göz ardı etmemesi gerektiğini kaydeden Çiftçi, “Reklam bilincine sahip, Batman esnafının, kesintisiz radyo yayıncılığının sürdürülebilmesi için Batman’da yayın yapan radyolara sahip çıkmalı ve destek sunmalıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)