Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FİYATLAR ARTMAYA BAŞLAYACAK

Özel haber – Ramazan Özden Semt pazarlarında tezgah kuran pazarcılar, sebze ve meyvelerde önümüzdeki haftalarda fiyatlarda artış bekleniyor.

Özel haber - Ramazan

Diyarbakır Kent merkezi genelinde farklı noktalarda ve ilçelerde kurulan Semt pazarlarında yaklaşık 2 aydır aynı seviyelerde seyreden sebze-meyve fiyatları, kasım ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıkların ve ürünlerin azalmaya başlamasıyla fiyatlarında artacağı öngörülüyor.

Diyarbakır’da belirli noktalarda kurulan semt pazarlarında tezgah kuran pazarcılar, sebze ve meyvelerin önümüzdeki haftalarda fiyatlarda artış bekleniyor. Pazarcılar, fiyatı artan ve azalan ürünler arasında sebze ve meyve fiyatlarının son iki aya göre bir hayli düştüğünü belirttiler. Diyarbakır Kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde kurulan semt pazarlarında fiyatlar ürünün kalitesi ve pazarın bulunduğu bölgeye göre değişiklik arz etse de yaklaşık 2 aydır fiyatlarda ciddi bir artış yaşanmadı.

Sebebi ise, bu yıl tarlalarda ekilen sebze ve meyvelerin bolluğuna işaret ediliyor.

SEMT PAZARLARINDA SATILAN SEBZE VE MEYVELERİN FİYATI

Pazarda çeri domates fiyatı 25-35, domates 12-20 lira, salatalık 12-15 lira, yeşilbiber 10-20, sivri biber 10-20, kırmızıbiber ise 20-35 liradan satılıyor. Patates fiyatı ise 12.5 ile 20 lira, patlıcan 10-15 lira, kabak 10, yeşil soğan ise ortalama 5-15 liradan, yeşil fasulye 35-50, bamya ise 60-100 lira arasında alıcı buluyor.

Sarımsağın kilo fiyatı 40 lira ile 90 lira arasında değişirken yeşillikte ise kıvırcık adeti 15-20, dere otu, maydanoz, roka, semizotu bağı 5-10 liradan, üzüm 30-50 şeftali 30, elma 20-35, nar 15-25, muz 40 liradan satılıyor. Fiyatlar her ne kadar bu süreçte çok artış göstermese de pazarcılara göre önümüzdeki haftalarda sebze ve meyve fiyatlarının artacağı belirtildi.