Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

81 İLDE EŞ ZAMANLI DENETİM

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ – Diyarbakır’da alkollü içecek satışı işletmelerine sıkı denetim yapıldı.

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ

Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda Diyarbakır’da Alkollü içki ve Alkolsüz içecekleri toplu tüketime sunan işletmelere yönelik başlatılan denetimler hızla devam ediyor.

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 20 gün süren ‘alkollü içki ve alkolsüz içecek üreten, satan, toplu tüketime sunan işletmelerin denetlenmesi’ faaliyetleri kapsamında Diyarbakır il genelinde denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Alkollü ve Alkolsüz İçecek Denetimleri Sürüyor

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Şubesi ekipleri tarafından il genelinde alkollü içki ve alkolsüz içecek üreten, satan ve toplu tüketime sunan işyerleri denetlendi. Denetimlerde ekipler tarafından, işyerlerindeki ürünlerin son tüketim tarihleri ve etiket kontrolleri yapıldı.

 

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada: Yıl boyunca devam eden denetimlerimize ilaveten, Bakanlığımızın 30.10.2023-10.11.2023 tarihleri arasında başlatmış olduğu eş zamanlı denetim programı kapsamında, işletmelerin alkollü içki ve alkolsüz içecek üretim, satış, sunum belgeleri ve diğer resmi belgeler ile asgari teknik ve hijyenik şartları denetlenmektedir.

Ayrıca, üretimi, satışı ve sunumu yapılan alkollü içki ve alkolsüz içeceklerin bandrol ve etiket kontrolleri yapılarak mevzuata uygunluklarının kontrolü amacıyla numuneler alınıyor.

Tüketicilerimiz gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattına yapabileceklerdir.