Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Salgın ve depreme rağmen 42 öğrenci Kur’an hafızı olmayı başardı

Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunda eğitim görecek 128 hafız adayı kız ve erkek öğrenci için kabul sürecinin başladığını belirten Okul Müdürü Feyzullah Acar, pandemi ve depreme rağmen şimdiye kadar 42 öğrencinin hafızlıklarını tamamladığına dikkat çekti.

Malatya Hafız İmam Hatip

Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme’ projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı.

12 Haziran 2021’de başlayan öğrenci kabul sınavından bu yana okulda kayıt hakkı kazanarak hafızlığa başlayan öğrencilerden şimdiye kadar 42 öğrenci hafızlık eğitimini başarıyla bitirerek hafız oldu.

Okul Müdürü Feyzullah Acar, okul şartları, öğrencilerin kayıt ve hafızlık süreci ile ilgili İLKHA Muhabirine konuştu.

Okullarında öğrenci sınav kabulü başvurularının başladığını ve 12 Mayıs’a kadar devam edeceğini belirten Okul Müdürü Feyzullah Acar, çocukların hem akademik gelişmeleri hem de hafız olmaları için velilerin okullarını tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Öğrencilerimizden 42 tanesi pandemi ve depreme rağmen hafızlıklarını tamamlamıştır”

Okul Müdürü Feyzullah Acar

TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında 2020-2021 Eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başladığını anımsatan Acar, “Şu an 221 öğrencimiz okulumuzda öğrenimine davam etmektedir. Bu öğrencilerimizden 42 tanesi pandemi ve depreme rağmen hafızlıklarını tamamlamıştır. Diğerleri de en kısa sürede hafızlıklarını tamamlayacaktır.” dedi.

“Okulumuzun öğrenci kabul sınavı başvuruları başladı”

Okul olarak öğrenci kabul sınavı başvurularının başladığını belirten Acar, şöyle devam etti:

“Okulumuz iki aşamalı olarak öğrenci almaktadır. İlk aşamada 25 Mayıs’ta inşallah genel müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu 4’üncü sınıf müfredatı kapsamında 60 soruluk bir test uygulanacak. Ve sınava giren öğrencilerden 64 kız, 64 erkek öğrencimiz hafızlık temel kursunu yani yaz kursunu kazanmaya hak kazanacaktır. Bu öğrencilerimiz yazın temmuz ve ağustos ayında 8 haftalık hafızlık temel kursuna tabi tutulacaklardır. Ve ağustosun son haftası müftülüklerimizin belirlemiş olduğu komisyonlar, öğrencilerimizin hafızlık yeteneğini dikkate alarak son elemelerini yapacaklardır ve iki elemenin sonunda okulumuzu kazanacak 48 kız, 48 erkek öğrencimiz belirlenecektir. Bu öğrencilerimiz 5’inci sınıfta öğlene kadar okulumuzda gene Yeşilyurt Müftülüğü’nün belirlemiş olduğu hafız hocalarımız nezaretinde hafızlık yapacaklardır. Öğleden sonra ise 16 kişilik sınıflarda akademik eğitimlerini alacaklardır. Beşinci sınıfta öğrencilerimizin herhangi bir akademik kayıpları söz konusu değildir. Normal Malatya’daki her ortaokulda, Türkçe, matematik, fen, sosyal gibi, sınav dersi kaç saat alıyorlarsa okulumuzda da aynen alacaklardır.”

“Öğrencilerimiz 4 yılın sonunda hiç sene kaybı yaşamadan ortaokulun yanı sıra hafızlıklarını da bitirmektedirler”

Beşinci sınıfın sonunda hafız olacak erkek öğrencilerin Cebrail Kurel Kur’an kursuna, kız öğrencilerin ise Haticetul Kübra Kur’an kursuna yönlendirildiğini aktaran Acar, “Öğrencilerimiz burada 6’ıncı sınıf boyunca okulu dondurarak hafızlıklarını bitirmektedirler. Ve 7’inci sınıfın başına hafız olarak gelmektedirler. Yedinci sınıfın başında zaten öğrencilerimiz hafızlığını bitiriyorlar sadece unutmamaları için ilk üç saat hafızlık pekiştirme dersleri alıyorlar. Yedinci sınıftan sonra normal 7’inci sınıf müfredatlarına devam ediyorlar. Hatta 6’ıncı sınıfta öğrencilerimizin kayıpları da yedinci sınıfta telafi etmeye çalışıyoruz. Sekizinci sınıfta ise öğrencilerimiz zaten hafızlık sürecinin bitirmiş oluyorlar. Sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar öğrencilerimiz komple LGS’ye hazırlanarak ülkemizin en iyi nitelikli liselerine yerleşmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimiz 4 yılın sonunda hiç sene kaybı yaşamadan ortaokulun yanı sıra hafızlıklarını da bitirmektedirler” ifadelerini kullandı.

“Hafızlık yeteneğine sahip olamayanlar ise okulumuzda 6’ıncı sınıfa devam edeceklerdir”

Beşinci sınıfta öğrenci takibi sonucu, hafızlık yeteneğine sahip olamayanların okulda 6’ıncı sınıfa devam edeceklerini ifade eden Acar, “O öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi sabah 08.00 akşam 17.00 eğitim göreceklerdir. Öğrencilerimize 10 saat Arapça, 10 saat İngilizce destek verilerek dil ağırlıklı sınıflarda bu öğrencilerimizin de hem akademik eğitimlerini bunun yanı sıra hiçbir yerde bulamayacakları temel dil becerilerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“Okulumuz Malatya’nın en donanımlı ortaokulu”

Okulun donanımına ve fiziki şartlarına değinen Acar, “Okulumuz Malatya’nın en donanımlı ortaokulu. Kapalı spor salonu, halı sahası, musiki atölyesi, Yemekhanesi, Konferans salonu, Basketbol sahası, Z Kütüphanesi, Zekâ Oyunları atölyesi, bilgisayar laboratuvarı, Fen Bilimleri laboratuvarı, mescitleri, robotik kodlama atölyesi, tilavet odaları, hafızlık sınıfları, dinlenme odası, veli görüşme odası ve sanat atölyesi faaliyettedir. Öğrencilerimiz buralardan istifade ederek kendi kişisel ve mesleki gelişimlerini gerçekleştirmektedirler” şeklinde konuştu.

“Kazanan öğrencilerimiz yazın 8 hafta hafızlığa hazırlık eğitimi alacaklar”

Öğrenci kabul sürecinin okulun sitesi üzerinden başladığını belirten Acar, “Velilerimiz okulumuz hakkında bilgiye sitemiz üzerinden ulaşabilirler. Şunu ifade edeyim. Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokuluna başvuru sürecinde velilerimizin kesinlikle hiçbir kaybı söz konusu değildir. Dolayısıyla 4’üncü sınıfta ücretsiz bir sınav yapıyoruz. Çok kaliteli bir deneme sınavı. Öğrencilerimiz önce buna girecekler, kaybedecekleri hiçbir şey yok. Kazanan öğrencilerimiz yazın 8 hafta hafızlığa hazırlık eğitimi alacaklar ve bu sürecin sonunda öğrencilerimiz bir imam hatip ortaokulunda 4 yıl boyunca alabilecekleri eğitimi burada haftada 30 saatten 240 saat Kur’an eğitimi alacaklar. Dolayısıyla bu sürecin sonunda sadece yaz kursuna gelen öğrencilerimiz çok güzel bir Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar. Bu kazanımı elde edecekler” ifadelerini kullandı.

“Kazanamayanlar için kaybedecekleri gene hiçbir şey yok”

Hafızlık sınavını kazanamayanların kaybedecekleri bir şeylerinin olmadığını da söyleyen Acar, “Kazananlar ise 5’inci sınıfta akademik hiçbir kayıpları olmadan çok avantajlı bir şekilde 16 kişilik sınıflarda ve okulumuz proje okulu olduğu için seçilmiş öğretmenlerden akademik eğitimi alacakları için gene avantajlı pozisyonda olacaklar. Altıncı sınıfta ise zaten hafızlığa uygun olanlar hafız olacaklar” diye konuştu.

“Öğrenciler büyük bir kazanıma sahip olacaklar”

Kur’an-ı Kerimin Allah’ın kitabı olması vesilesiyle çok önemli ve değerli olduğunu kaydeden Acar, “Kur’an-ı Kerim Kadir Gecesi’nde indirildi. Bin aydan hayırlı oldu. Kur’an-ı Kerim peygamber efendimize indirildi. Eşrefi mahlukat oldu. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerimi anlamak, ezberlemek, yorumlamak, taşımak çok çok önemli ve gerçekten büyük bir kazanım. Öğrenciler bu kazanıma sahip olacaklar. Öğrencilerimizin istifade etmeleri için velilerimizin başvuruda bulunmalarını istiyoruz.” diye kaydetti.

“Bu sene bin başvuru hedefliyoruz velilerimizin başvurularını bekliyoruz”

Acar son olarak, “Okulumuz açılış sürecinden itibaren pandemi ve deprem sürecinde insanlar canlarının derdine düştüler. Önceki yıllarda başvuru 580’ne kadar çıktı. Bu sene İnşallah bin başvuru hedefliyoruz. Bunun için de velilerimizin başvurularını bekliyoruz” dedi. (İLKHA)