Kulak temizleme korumaları, kulak temizleme için kullanılan cihazların temizliğinden arındırılmış kulak korumaları tehdit ediyor. Kulak yıkarken yapılan hataları anlatan bilgiler, önemli bilgiler paylaşıldı.
Temizleme sırasında kulakta ciddi hasarların oluşabileceği uyarısında bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doktor Sait Çolak, İLKHA muhabirine konuşarak doğru kulak temizliğinin nasıl olması gerektiğini anlattı.
Doktor Sait Çolak
Kulak temizliğinin önemli olduğunu ancak yanlış yapılan temizliğin kulağa ciddi zarar verebileceğini söyleyen Doktor Sait Çolak, kulak temizliği için kullanılan kulak temizleme çubuklarını amaçladıklarını söyledi.
Temiz bir bez ya da havlu dışında dış kulak yolundan herhangi bir cismin sokmasını doğru bulmayı vurgulayan Çolak, kulağın kendi kendini temizleyebilen bir organ olduğunu kaydetti.
“Kulağın içinde bir şey sokup temizlemeye gerek yok”
Kulakta biriken kirlerin işitebilmesine yol açabildiğine dikkat çekici Çolak, “İnsanlarda kulak yolunun bir bölü üç noktasında ter ve yağ çıkardığı bulunur. Kulak kiri diye tabir edilen ama aslında kötü olmayan ve koruyan koruyan bir sıvı üretimi vardır. dedi.
“Beyaz renkli akıntılar doktora gitme masrafları akıntılardır”
Kulak akıntılarının bir hastalık belirtisi olabileceğini vurgulayan Çolak, şöyle devam etti:
“Özellikle sümüksü, beyaz renkli görünen sızıntılar doktora gitme ölüme giderler. Onun dışında görünen sarı ve kahverengi akıntılar kulak yolundan çıktıktan sonra kulak kepçesi içinden temiz bir bez temizlenebilir.
“Enfeksiyona yol açabilir”
Kulağı yıkamaken kullanılan cismin temizliğinden de mutlaka emin olunması işlemlerini işaret eden Çolak, “Kulağı temizlemeye çalıştığımız şeylerden de emin değiliz. Ondan da bakteri veya diğer mikroorganizmalar mikroorganizmalar dış kulak dışarı getirmea yol açabilir. Dış kulak ödeme yolunda yol açabilir. diye konuştu.
“Ancak gözle görülebilen kiri temizlemeliyiz”
Özellikle yaz döneminde ıslakken temizlemeye çalışılan dış kulak yolunda önlema daha fazla sebep olunabildiğini bilen Çolak, “Ancak gözle görülebilen şeyleri temizleyebiliriz. Kulağımızı görmeden içinde herhangi bir şey sokup kulağımızdan çıkarmaya çalışmalıyız. kullanım kullandı.
“Dış kulak kullanımını su kaçırmamaya dikkat edelim”
Kulağa kaçan suların da kulak için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Çolak, devamında gördüklerini söyledi:
“Bölgede bulunduğumuz bir bölge. Serinlemek için suya, havuza girebiliyoruz. Bu da dış kulak için temelde tehlikeli bir şey. Dış kulak yolunun asidik pH’sı var. Su kaçtığı zaman o asidik pH’ı yok eder ve alkali hale gelir. (İLKHA)