Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAMAS yetkilileri, Moskova’da temaslarda bulundu

HAMAS Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki bir heyet, Moskova’da temaslarda bulundu.

HAMAS Uluslararası İlişkiler Bürosu

HAMAS’tan yapılan açıklamaya göre hareketin Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki bir heyet, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile istişarelerde bulundu.

HAMAS heyeti görüşmede, Filistin halkına yönelik saldırıyı sona erdirmek amacıyla ateşkes yollarını görüştü ve direnişin elindeki esirlerin durumuna ilişkin hareketin net tavrını iletti.

Rusya’nın diplomatik çabalarının yanı sıra Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına sağlanan resmi ve halk yardımlarını da takdirle karşılayan heyet, ‘işgal makamlarının Filistinlilere yönelik suç teşkil eden eylemlerinin uluslararası barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturduğunu” vurguladı.

HAMAS heyeti, Filistin halkının özgürlük ve evlerine geri dönme ve yasadışı işgale karşı mevcut tüm araçlarla direnme hakkını bir kez daha vurguladı.

Buna karşılık Bogdanov, ülkesinin Filistin halkının haklarını destekleme konusundaki tutumunu ve ülkesinin ilgili taraflarla ateşkes sağlanmasına yönelik çabalarını dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, HAMAS heyeti ile yaptığı görüşmede Filistinli gruplar tarafından esir alınan ve aralarında üç Rus vatandaşının da bulunduğu sivillerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)